dimarts, 24 de setembre del 2013

Divendres, 24 de setembre de 2010


Avui han inaugurat el nou Hospital de Sant Joan, a tocar de l’autovia de Bellisens. És un edifici molt lluït, gran i espaiós. Ha costat 170 milions d’euros i, segons llegeixo al Reusdigital.cat, “situa Reus al capdavant de la investigació en oncologia mèdica, radioteràpia, cirurgia de l’obesitat mòrbida i dislipèmies familiars.” L’han inaugurat l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, la consellera de Sanitat, Marina Geli, el reusenc president del Parlament, Ernest Benach, i el president de la Generalitat, José Montilla.
Avui les autoritats han inaugurat una obra que no està acabada, i a sobre ho han fet a les portes d’una campanya electoral. Això hauria d’estar prohibit, perquè és publicitat encoberta, beneficia només uns quants i la paguem tots. Però tots els polítics la practiquen, els que ara són al govern i els que hi seran l’any que ve. Ningú no serà tan ruc de deixar de fer allò que faria l’altre a ulls clucs. Recalquen que és “visualització de l’obra de govern” i tots entenem que és pura propaganda. 
Era necessària, la inauguració d’avui? Són necessàries, les inauguracions, en general? No ho són. Són despeses mortes massa freqüentment utilitzades pels polítics de torn per fer-se la foto i treure’n rendiment electoral. Les veritables inauguracions es produeixen quan els equipaments en qüestió entren en funcionament. La veritable inauguració de l’Hospital Sant Joan de Reus serà quan s’hi comencin a atendre pacients. Aquesta serà la inauguració. Això d’avui no ha estat més que una simple collonada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada