dimecres, 25 de setembre del 2013

Dissabte, Mare de Déu de Misericòrdia


Mas Folch és un restaurant de Constantí, ubicat en una finca als afores del poble, a tocar de l’aeroport. Hi ha una bassa amb peixos i tortugues, un jardí polidet, un petit parc on la canalla pot jugar i la possibilitat de menjar a l’aire lliure. Tot i que ho hauríem volgut així, dinem a dins, perquè fa massa vent.
Avui fa sis anys que el Ramon ens va casar, a la Maria Alba i a mi, a la Paeria de Lleida. Curiosament, a la capital del Segrià es respirava la festa major de Sant Miquel i a Reus, la de Misericòrdia. Recordo que la Sílvia, de la colla d’Arbeca, va llegir a la cerimònia “Joia d’amor”, de Màrius Torres:

Si tingués tantes ànimes com estrelles la nit
i cada una em fes llum en una amor distinta,
ni jo ni les amors errants per l’infinit,
no faríem durar l’última estrella extinta…

Ara, tenint una ànima per una amor només,
sé que puc viure encara quan ja no hi hagi estrelles,
perquè la meva vida, solitària com és,
és plena de la Llum que resplendeix en elles.

Joia d’Amor, tu dónes als nervis del meu braç
la força radiant que als miracles ordena!
-Si, quan estenc uns dits de tenebra i de glaç
fins al laberint d’òrbites d’aquesta nit serena,

puc escriure, amb els astres més límpids i més alts,
la joia de l’Amor que ens fa sentir immortals. 

Les nenes mengen macarrons, nuggets de pollastre i patates fregides. Nosaltres dos un Menú Asador, d’on sobresurt el lletó, tan tendre que fins i tot me’n menjo els ossos. El vi, un De Müller cabernet sauvignon, és seriós i poderós. Ara, el millor del dinar –sense menystenir la qualitat de la teca- són la Joana i l’Aina. Perquè, quan han acabat, surten a fora a jugar. La Maria Alba i jo les controlem a través de la vidriera del menjador. Veiem com s’encalcen, com es rebolquen sobre la gespa, com canten i ballen. Només paren quan el cambrer, atent, surt també a fora i els dóna els gelats de la Hello Kitty. La Maria Alba i jo coïncidim: això no està pagat amb quartos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada