dimarts, 2 de juliol del 2013

Divendres, 2 de juliol de 2010


De la plaça dels Carros al Far de la Banya hi ha un parell de quilòmetres. La carretera que hi porta té la mar a l’esquerra i una seguida de magatzems a la dreta. Legions de gavines formen a les teulades dels magatzems.
Aparco el cotxe. Un capvespre ennuvolat, gris, diluït, desdibuixa els perfils de les grues del port de Tarragona. Com que falten vint minuts perquè comenci el recital, la Maria Alba, el Xavi Nogués i jo passegem una estona pel tram comprès entre el Far de la Banya i el far verd que marca el final del port. Ens creuem amb patinadors, ciclistes i altres caminaires. A baix, a mà dreta, n’hi ha que pesquen. Fa molta humitat. 
El Port, la Biblioteca Pública i l’Associació d’Escriptors del Camp deTarragona han dissenyat una vetllada literària esplèndida. A recer del Far de la Banya, amb l’acompanyament musical del quartet de corda Ítaca –quatre músics brillants i joveníssims- i davant d’un nombrós públic, sis autors llegim textos propis on la mar és protagonista. El Xavi, després de l’acte, observarà que els tres homes hem llegit prosa i les tres dones, poesia. Jo li faig notar que no n’hi ha cap dels sis que sigui de Tarragona de soca-rel. El Jordi Folck és de Reus i viu a Barcelona; la Cinta Mulet viu a Tarragona però és d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta; el Josep Grau és de la Masó, un poble del Tarragonès; la Conxita Jiménez viu a Tarragona, però abans ha passat per Girona i Tortosa; jo sóc de sarroquí de Reus i la Gòria Ganga, tarragonina nascuda a Cervera del Maestre, a Castelló. Aquest detall diu molt a favor dels organitzadors. Conscients potser que Tarragona és lloc de pas des de fa milers d’anys, no els ha recat gens convocar sis -diguem-ho així- outsiders. Tant de bo tothom obrés de la mateixa manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada