dimecres, 25 de desembre del 2013

Diumenge, 19 de desembre de 2010


Un guàrdia urbà m’atura a la rotonda del tanatori. He de cedir el pas a una ambulància que ve del carrer de Cambrils i enfila l’autovia de Bellisens. Jo encara no ho sé, però avui ha començat el trasllat de pacients de l’hospital vell a l’hospital nou.

Aparco. Sortim tots quatre del cotxe. Traiem les dues bicicletes de rodetes del maleter. La Joana i l’Aina hi pugen. Entrem al parc de Mas Iglesias.

La tardor tardana ens regala un dia preciós. El cel és claret, els núvols fins estrips de cotó fluix i el sol escalfa el clatell. Es respira una humitat de roba neta, perfumada, acabada d’estendre. A davant de Mas Iglesias celebren la festa nadalenca de l’associació de veïns del barri: cucanyes, manualitats, paradetes on es poden comprar productes diversos, un pallasso que infla globus, un tronc de Nadal que camina i un altre, més gros, que la canalla fa cagar a dalt d’un escenari. Saludo el Jordi Balust, amb qui vaig treballar al Centre de Seguretat i Salut Laboral, a Tarragona. Pregunto al Jordi, que és el president veïnal, si es pot entrar a Mas Iglesias. Diu que sí, que hi ha una exposició de parelles de cinema.

Rodolfo Valentino i Agnes Ayres a The son of the Sheik; John Gilbert i Lillian Gish a La Bohème; May Irwin i John Rice a The kiss; Paul Newman i Piper Laurie a The hustler; Charlton Heston i Janet Leigh a Touch of evil; Grace Kelly i Cary Grant a To catch a thief; Charles Chaplin i Paulette Goddard a Modern times; Fred Astaire i Ginger Rogers a Roberta; Burt Lancaster i Ava Gardner a The Killers; Laurence Olivier i Joan Fontaine a Rebecca; Humphrey Bogart i Lauren Bacall a To have and have not; Rita Hayworth i Glenn Ford a Gilda; Katharine Hepburn i Spencer Tracy a Adam’s rib; William Holden i Gloria Swanson a Sunset Boulevard; John Wayne i Maureen O’Hara a The quiet man; James Stewart i Kim Novak a Vertigo; Warren Beatty i Faye Dunaway a Bonnie and Clyde; Audrey Hepburn i George Peppard a Breakfast at Tyfanny’s; Tony Curtis i Marilyn Monroe a Some like it hotAdmiro les fotografies d’enormes dimensions on apareixen actors i actrius. Sento un goig molt gran en comprovar que he vist la majoria d’aquestes pel·lícules.
A dalt de l’escenari, ballen nens i nenes. La Joana i l’Aina s’ho miren des de baix, a primera fila, tibades, amb coll de girafa. Sona una cançó que comença així: “Las populares unidas jamás serán vencidas”. Obro els ulls com unes taronges. Propaganda política encoberta? La cançó, més endavant, diu: “A volar, vamos, a ocupar nuestro lugar. A volar, vamos, esto recién va a comenzar”. No m’imagino l’Esperanza Aguirre, la María Dolores de Cospedal o l’Alícia Sánchez-Camacho ballant-la. La Soraya potser sí… En tot cas, si aviat emprenem el vol, potser que tinguem el paracaigudes a mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada